Tri saveta za kožu bez celulita

0
1


Skupi anticelulit preparati i tretmani možda će vam pomoći da se rešite celulita, ali samo kratkotrajno. Ako želite da vaša koža ostane glatka i savršena, poslušajte ove savete.
Unosite dosta tečnosti.
Voda najbolje pomaže u borbi protiv celulita jer izbacuje nepotrebne soli iz organizma. Ipak, ukoliko želite da vam unošenje tečnosti pomogne da se rešite celulita, umesto što pijtete vodu, trebalo bi da je unosite kroz hranu. Dakle, namirnice koje sadrže dosta tečnosti poput lubenice, manga ili šljive odličan su izbor, a uz to sadrže dosta vitamina A i C kao i antioksidanata, koji će pomoći da koža ostane zategnuta.
Vežbajte.
Vežbe izdržljivosti, poput džoginga pomoći će vam da se rešite i viška kilograma i celulita. Ipak, u borbi protiv celulita najefektnija će biti vežba “iskorak”, koja jača buitne mišiće i mišiće zadnjice. Iz stojećeg položaja jednom nogom iskoračite napred držeći gornji deo tela potpuno mirno, a noge zategnute. Vežbu ponavljajte 10-20 puta sa svakom nogom tri ili četiri puta nedeljno.
Sunčajte se.
Ukoliko vam se čini da vašem telu nema pomoći i da vam ništa što ste isprobali nije pomoglo, sunčanje vam može pomoći. Poznato je da tamniji objekti izgledaju manje u ogledalu, pa je takav slučaj i sa celulitom. Koristite sredstvo za potamnjivanje ili neki drugi preparat ukoliko ne želite da pokazujete svoje telo na plaži pre nego što pocrnite.
Izvor: Lepota i zdravlje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here