Canon na Vizualizatoru, festivalu fotografije

0
3

Festival fotografije VIZUALIZATOR u organizaciji Centra za razvoj fotografije počeo je u četvrtak 18.decembra u 17h tribinom na kojoj su učestvovali predstavnici svih foto organizacija. Glavni zadatak ove konferencije je bio uspostaviti nove ciljeve i odrediti konkretne korake koji će se preduzeti kako bi se fotografska delatnost unapredila, pre svega kroz saradnju fotografskih organizacija, radi što boljeg predstavljanja fotografiju u javnosti.
Jedna od glavnih ideja je i to da učenje o fotografiji postane deo obaveznog školskog štiva.
Festival se sastoji od niza izložbi fotografije, među kojima je i dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju, Edvard Keating nacionalnog konkursa za najbolju fotografiju Press Photo Srbija, kao i drugih izlagača iz zemlje I inostranstva.
Na različitim lokacijama u Beogradu, u više muzeja i galerija sa raznovrsnim programom tribina, radionica, izložbi fotografije i predavanja fotografa i stručnjaka iz različitih oblasti, ističe se značaj umetnosti fotografije, a učesnici će analizirati fotografiju iz različitih aspekata: kao vizuelnu umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko i obrazovno sredstvo.
Kompanija Canon je podržala ovu manifestiaciju i poziva vas da pogledate program festivala i posetite ga do 23.decembra.
Sve informacije o programu festivala mogu se naći na www.crf.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here