Thecus NAS server W5000

0
4


Iz kompanije Thecus stiže nam još jedan zanimljiv NAS server oznake W5000. Reč je o NAS serveru dizajniranom za potrebe malih i srednjih radnih okruženja i u paketu se isporučuje sa brojnim naprednim tehnologijama.
Osnovu ovog NAS servera čini dvojezgarni Intel Atom procesor na radnom taktu od 1.86GHz, kao i 2GB radne memorije koja je i više nego dovoljna za jedan komforan i fluidan rad. Zapravo, kompletna hardverska konfiguracija W5000 NAS servera je optimizovana tako da krajnim korisnicima ponudi brz pristup sadržajima i jednostavan upis istih. Kada smo već kod podataka važna informacija je i da ovaj server nudi 5 internih SATA ležišta za (potpuno logično) pet diskova. Kapacitativno, moguće je upariti pet diskova od po 5TB, mada verujemo da i diskovi većeg kapaciteta neće praviti problem jer kontroler koji ih koordinira može da radi i sa mnogo većim kapacitetima diskova.
Prema specifikacijama W5000 NAS server se odlično razume sa svim akruelnim Windows, Mac i Linux platformama, kao i sa najpopularnijim mobilnim okruženjima što mu je velika prednost u odnosu na slične konkurentske modele. Njega prati i odlična aplikativna podrška, kao i fantastičan softver koji obezbeđuje maksimalnu bezbednost podataka. Iznad svega W5000 NAS server je i veoma tih u radu, gotovo nečujan. Upravo zbog toga on predstavlja i idealno rešenje za skladištenje informacija u labarotorijskim okruženjima, kao i kancelarijama koje traže potpunu tišinu.
Za kraj ove kratke priče o W5000 NAS serveru ostaje još da skrenemo pažnju na to kako isti podržava najnaprednije RAID opcije i kako ukoliko zatreba lako se može preneti sa jedne na drugu lokacije. Cenovno gledano pozicioniran je jako visoko, ali ako se malo detaljnije pogleda šta sve zapravo zna i ume apsolutno vredi svaki uloženi dinar. Iskrena preporuka!
 
Cena (sa PDV-om): uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here