Novi Veeam managed backup portal za pružaoce usluga

0
4


Novi Veeam managed backup portal pružaocima usluga omogućava da klijentima ponude nove usluge i ubrzaju ostvarenje prihoda od pruženih cloud usluga. Nova usluga dodatno unapređuje isporuku usluga beckup-a (uključujući BaaS) i dostupnost u cloud-u, a pored toga partnerima pojednostavljuje sticanje novih klijenata i otvaranje novih izvora prihoda…
IDC predviđa da će svetsko tržište hostovanog privatnog cloud-a, koje je iznosilo 8.9 milijardi dolara u 2014. godini, po prosečnoj godišnjoj stopi rasta od 35.4% dostići 40.6 milijardi dolara u 2019. godini.Kako bi omogućio partnerima da maksimalno iskoriste ovu mogućnost, odnosno osiguraju pouzdana rešenja za stalnu dostupnost putem cloud-a i stvore nove ili prošire postojeće poslovne prilike, Veeam® Software, provajder inovativnih rešenja koja omogućavaju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), danas je objavio Veeam Managed Backup Portal za pružaoce usluga.
Veeam managed backup portal za pružaoce usluga, dostupan putem Microsoft Azure Marketplace-a, pojednostavljuje pružanje beckup usluga koje pokreće Veeam (uključujući BaaS) pružaocima usluga, kao i krajnjim prodavcima koji su zainteresovani da postanu pružaoci ovih usluga. Nudi im paket ‘bussines in a box’ koji  uključuje praćenje na daljinu i upravljanje backup-om korisnika preko portala za pružaoce usluga radi administracije i naplate kao i korisnički portal za osnovni samouslužni monitoring i konfiguraciju. Nova usluga poznatim pružaocima usluga i onim partnerima koji tek žele da iskoristite nove mogućnosti u tom poslu, nudi idealnu bazu da korisnicima ponude usluge dodanih vrednosti i ostvare konkurentsku prednost.
“Provajderi IT rešenja se suočavaju sa mnogim izazovima koji remete poslovanje u 2015. godini i nadalje. Da bi uspeli, oni se moraju baviti prodajom treće platforme Cloud-a, analitike, mobilne i društvene, moraju biti strateški posvećeni svojim kupcima, moraju da prihvate novu ekonomiju potrošnje,” prokomentarisao je Darren Bibby, potpredsednik programa, istraživanje kanala i saveza u IDC-u. Tradicionalni partneri takođe moraju da preispitaju način na koji posluju, a ključna pozitivna promena koju mogu da učine jeste da ponude rešenja bazirana na cloud tehnologiji i upravljanju usluga. Cloud predstavlja veliku priliku za one partnere koji su dovoljno otvorenog uma da prihvate promenu.”
„Sveobuhvatne strategije stalne dostupnosti mogu biti isporučene samo od strane pravih stručnjaka za dostupnost, zbog čega sve više kompanija, koje interno nemaju takvu ekspertizu, traže pouzdane pružaoce usluga upravljanja“,  izjavio je  Ratmir Timashev, generalni direktor kompanije Veeam.  „Uz pomoć Veeam managed backup portala za pružaoce usluga, ne samo da korisnicima nudimo pouzdanost da njihovi kritični podaci i aplikacije budu zaštićeni, već pružamo i nove poslovne mogućnosti našim partnerima. To je dobitna kobinacija za sve u celokupnom Veeam ekosistemu.”
Integrisan sa Veeam Cloud Connect-om za pružaoce usluga i dostupan u Microsoft Azure Marketplace-u, Veeam managed backup portal za pružaoce usluga olakšava sticanje novih klijenata i kreiranje novih izvora prihoda putem sledećih mogućnosti:

  • Pojednostavljeno pridobijanje novih korisnika: sa administraciskim portalom za pružaoca usluga, kreiranje novih korisničkih naloga, pružanje usluga, pa čak i upravljanje naplatom i fakturisanjem korisnika je lakše nego ikada
  • Unapređen monitoring i upravljanje na daljinu: Svakodnevni monitoring i upravljanje korisničkih zadataka je jednostavno i praktično, a može da se izvede bezbedno putem jednostranog pristupa preko SSL/TLS-a (nije potrebna virtuelna privatna mreža – VPN)
  • Višekorisnički portal: Klijenti ostaju angažovani na korisničkom portalu gde mogu da podese korisnike i lokacije, da lako prate status backup-a, pregledaju popunjenost skladišta i upravljaju mesečnim izveštajima o naplati.

„Ne samo da ova najava dodatno ilustruje posvećenost Veeam-a svom partnerskom ekosistemu, nego je Veeam managed backup portal za pružaoce usluga još jedan dodatak našem robusnom portfoliju ponuda fokusiranih na cloud-u, upotpunjujući Veeam Cloud Connect koji nudi sveobuhvatnu, višekorisničku bezbednu platformu kako bi omogućili backup (‘back-as-a-service’  – BaaS) i oporavak podataka (‘disaster recovery-as-a-service’ – DRaaS) usluge preko Veeam-ove mreže pružalaca usluga.  A u okviru Veeam Availability Suite v9, koje će se na tržištu pojaviti kasnije ove godine, ponudićemo proširenu funkcionalnost koja takođe daje pružaocima usluga mogućnost da svojim korisnicima pruže oporavak podataka zasnovan na cloud-u“, dodao je Timashev.
Veeam managed backup portal za pružaoce ulsuga će biti dostupan tokom prvog kvartala 2016. godine u početku samo putem  Microsoft Azure Marketplace-a. Cena će kasnije biti poznata.
Veeam Availability Suite v9 će biti dostupan kasnije ove godine. Za ostale detalje, molimo posetite http://go.veeam.com/v9.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here