"Dragulji" iz Boljšoj teatra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

0
3


Balet „Dragulji“ koreografa Žorža Balanšina zakazan je za nedelju, 8. novembar od 16 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u okviru sezone 2015/2016 Boljšoj teatra.
Inspirisan poznatim prodavnicama nakita u njujorškoj 5. aveniji, ovaj triptih predstavlja posvetu ženama i gradovima Parizu, Njujorku i Petrogradu.
Koreografija baleta „Dragulji“ je nastala 1967. godine u Njujorku. Svojom kostimografijom nalik dragom kamenju balet odaje počast trima gradovima i trima plesnim školama koji su oblikovali gracioznost, estetiku i stil koreografa Žorža Balanšina. Smaragdi se tako smatraju poetskim odavanjem počasti francuskoj romantičnoj školi, Rubini američkoj tradiciji brodvejskih mjuzikla, a Dijamanti virtuoznosti klasičnih ruskih plesača.
Balet „Dragulji“ traje 150 minuta, koreografiju potpisuje Žorž Balanšin, dok su za muziku Gabrijel Fore, Igor Stravinski i Petar Ilijič Čajkovski.
Insert iz Boljšoj baleta „Dragulji“ možete pogledati na ovom linku.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više baleta u sezoni 2015/2016 ostvarujete pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 dinara.
Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here