Poznati holivudski par Bred Pit i Anđelina Džoli odlučili su da se upuste i u biznis sa vinom i pomognu proizvodjnju crnog vina “Miraval” na svom imanju u Francuskoj, a na etiketi će stajati njihova imena, prenosi londonski sajt www.decanter.com.
Pit i Džoli počeli su da saradjuju sa francuskim proizvodjačem vina Markom Perinom u vreme berbe prošle godine, podseća sajt posvećen vinima. Crno vino “Miraval” trebalo bi da se nadje na tržištu u martu, a belo krajem leta.
“Oni žele da budu sigurni da se na njihovom imanju pravi najbolje vino u Provansi”, rekao je Perin za londonski sajt. “Bili su prisutni tokom muljanja groždja ove godine i proverili sve – od opreme u vinariji, gde smo već prešli na tankove od nerdjajućeg čelika, do promena na etiketama”, dodao je on.
Crna vina marke “Miraval”, kako prenosi Rojters, nose imena “Džoli-Pit” i “Perin”. Vino “Miraval” je ranije nosilo naziv “Pink Floyd”, jer je čuveni britanski rok bend snimio album “The Wall” 1979. godine u studiju na imanju Miraval u južnoj Francuskoj, koje ima oko 60 hektara pod vinogradima, podseća sajt www. decanter.com.Slavni glumački par je počeo da iznajmljuje to imanje pre pet godina i nešto kasnije su ga kupili.
Pit je prošle godine predstavio vrhunsku kolekciju nameštaja u čijem kreiranju je učestvovao zajedno sa dizajnerom Frenkom Polarom. Takodje je radio sa arhitektama na osmišljavanju kuća pristupačnog kvaliteta za žrtve uragana Katrina u Nju Orleansu.
 
Izvor: 24sata