Friday, December 8, 2023
HomeBlueFujitsu danas predstavio FUTRO A300

Fujitsu danas predstavio FUTRO A300

Fujitsu danas predstavlja FUTRO A300, novi uređaj iz klase tankih klijenata koji kompanijama obezbeđuje jednostavan pristup računarskim resursima na serverima. Ovaj svestrani model namenjen je preduzećima koja uviđaju ekonomsku korist od prelaska na ovaj način rada, jer smanjuje ukupne troškove posedovanja i do 80 posto u poređenju sa standardnim desktop računarima.

Projektovan tako da ga bilo koja organizacija može lako instalirati, Fujitsu FUTRO A300 nudi dobre razloge za preoblikovanje postojećeg računarskog okruženja i prelazak sa desktop PC-ja na upotrebu tankih klijenata. Organizacije će tako biti u prilici da srežu svoja avansna ulaganja u hardver i uživaju u uštedama na održavanju sistema i smanjenoj potrošnji energije. Fujitsu FUTRO A300 je pogodan za preduzeća svih veličina, kao i kompanije koje planiraju da pređu na radno okruženje zasnovano na virtuelnoj desktop infrastrukturi (VDI).

Fujitsu nudi potpuno automatsko instaliranje i jednostavno upravljanje ovim sistemom uz podršku moćnog softverskog rešenja za upravljanje Scout Enterprise. Pružajući jednostavnu, brzu i gotovu integraciju tankih klijenata u postojeću PC mrežnu infrastrukturu, Fujitsu obezbeđuje značajnu prednost preduzećima koja žele da pređu na korišćenje tankih klijenata, ali im nedostaje osoblje ili tehničko znanje za to.

FUTRO A300 je projektovan za postizanje visokih performansi i bolje produktivnosti, i napravljen od kvalitetnih komponenti bez pokretnih delova, što garantuje dug i siguran životni vek uređaja. Ovaj uređaj nudi brzinu, DVI-I port za dual monitore, podržava najmodernije operativne sisteme za tanke klijente među kojima su i eLux RL i Windows Embedded Compact 7. Komponete s visokim nivoom uštede enegije obezbeđuju da Fujitsu FUTRO A300 koristi 60% manje energije od standardnog PC-ija, čime su uštede vidljive na računima za struju, stvarajući u isto vreme “zelenije” radno okruženje.

Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu, Fujitsu FUTRO A300 može da se postavi iza monitora, čime će sprečiti pretrpavanje radne površine i stvoriti i priliku da se radni prostor racionalnije iskoristi. A pošto su vrlo tihi pri radu, tanki klijenti doprinose i mnogo prijatnijoj radnoj atmosferi.

Diter Hajs, predsednik Workplace Systems sektora kompanije Fujitsu Technology Solutions, ističe: „Mi znamo da veliki broj kompanija želi da iskoristi mnoge benefite koje donosi računarstvo zasnovano na serverima, ali im nedostaju resursi ili znanje da to učine. S novom generacijom tankih klijenata kao što je FUTRO A300, kompanija Fujitsu pruža jedan od do sada najjednostavinijih i najisplativijih načina da se izvrši takva zamena.”

Nedavnom kupovinom kompanije UniCon Software GmbH, proizvođača svetski poznatog eLux RL operativnog sistema za tanke klijente i SCOUT Enterprise softverskog rešenja za upravljanje, kompanija Fujitsu još jednom naglašava posvećenost tankim klijentima. Klaus Strasner, predsednik kompanije UniCon, naglašava: „U eri oblak-računarstva, tanki klijenti dokazuju da su savršeni ulazni terminali za virtuelni desktop i da je Fujitsu FUTRO A300 čvrst i stabilan uređaj. U kombinaciji sa našim vodećim Scout Enterprise softverskim rešenjem za upravljanje i eLux RL operativnim sistemom, ova saradnja predstavlja značajan iskorak u domenu računarstva zasnovanog na serverima.”

Novi Fujitsu FUTRO A300 tanki klijent se unapred može naručiti preko Fujitsu SELECT partnera, a počeće da se isporučuje u februaru. Cene će varirati u zavisnosti od regiona.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!