Friday, March 29, 2024
HomeGreenMršavite bez dijete: Najbolji saveti za vitku liniju

Mršavite bez dijete: Najbolji saveti za vitku liniju

Da biste se oslobodili nekoliko kilograma viška, ne morate da se podvrgavate strogoj dijeti. Dovoljno je da primenite neke od naših saveta i kilogrami će sami početi da se tope.
ODMAH NA VODENU TERAPIJU

  • Ako organizam nema dovoljno vode na raspolaganju, metabolizam je tri do četiri puta sporiji. Zbog toga bi bilo dobro da tokom dana popijete od dva i po do tri litra vode. Odredite dan kada ćete se dosledno pridržavati vodene terapije: namestite alarm na mobilnom telefonu da vas na svakih sat vremena podseća da treba da uzmete vodu. Počnite u osam sati ujutro. Prvu čašu vode popijte na prazan stomak, jer je to dobro za varenje. „Terapija“ se završava između 19 i 20 sati. Jednom nedeljno priuštite sebi kupku od morske soli. U toplu vodu (37 stepeni) sipajte pola kilograma morske soli i opuštajte se 15 minuta. Tako se razgrađuju nagomilane štetne materije.

NABAVITE ČAJ ZA MRŠAVLJENJE

  • U prodavnicama i apotekama imate veliki izbor čajeva za mršavljenje i protiv celiluta, koji podstiču razmenu materija u organizmu i oslobađaju telo od viška vode. Odaberite jedan od čajeva i pijte od dve do tri šolje dnevno. Mi vam preporučujemo zeleni čaj, koji efiksano sagoreva masti i sprečava ugrađivanje masti u ćelije.

RAZDVOJTE UGLJENE HIDRATE I MASTI

  • Rezance i krompir jedite s posnom ribom i sosom od paradajza. Ako koristite sos od pavlake, izbegavajte priloge bogate ugljenim hidratima (krompir, pirinač, rezanci, hleb). Organizam prvo troši ugljene hidrate, a masti se za to vreme skladište u ćelijama. U trenutku kada one dođu na red, sa sledećim obrokom su ponovo uneti ugljeni hidrati, tako da rezerve masti ostaju tamo gde su: na stomaku, bokovima i zadnjici.

ZAČINITE SVAKO JELO

  • Začini kao što su đumbir, beli luk, korijander i cimet imaju termogenetsko dejstvo: to znači da povećavaju telesnu temperaturu i time ubrzavaju razgradnju masti (za 25 odsto). Zbog toga američki stručnjaci preporučuju da se dva obroka dnevno začine sa 1/2 kašičice nekog od ovih začina.

GRICKAJTE SEMENKE

  • Laneno seme sadrži biosupstance (na primer, omega-3-masne kiseline), koje podstiču metabolizam ćelija jetre i na taj način ubrzavaju pretvaranje masti u energiju. Najbolje je da ujutro umešate 1-2 kašike ovog semena u jogurt i ostavite pet minuta da nabubri.

PIJUCKAJTE SOK OD BRUSNICE

  • Istraživanja su pokazala da je sok od brusnice odlično sredstvo za mršavljenje, pošto podstiče sagorevanje masti i doprinosi izbacivanju viška vode iz organizma. Tri puta dnevno pijte po jednu čašu ovog soka, pri čemu efekat mršavljenja možete da poboljšate ako dodate cimet. Cimet sprečava prekomerno lučenje insulina, a posledica toga je da nema napada gladi i u telu se ne skladište masti.

Trikovi uz pomoć kojih ćete zavarati glad

  • Jedite južno voće. Arome u grejpfrutu, narandži i limunu podstiču lučenje serotonina, hormona koji deluje protiv napada gladi i olakšava krize koje mogu da se jave za vreme dijete. U kritičnim momentima, poprskajte papirnu maramicu eteričnim uljem od nekog agruma i udišite miris.
  • Ako vam se jede nešto slatko, umesto čokolade uzmite voće, na primer grožđe ili ananas, trudeći se da ga jedete što sporije. Ono ne sadrži masti, a utoliće vam želju za slatkim.
  • Ako pojedete supu za predjelo, biće vam potrebno 33 odsto manje kalorija u glavnom jelu. Možete da koristite i instant supe, ali pazite da ne sadrže mnogo masti.
  • Ne morate da ispraznite tanjir iako su vas tome naučili kad ste bili mali. Jedite polako i prekinite kada vas prođe glad, jer je to znak da vam više nije potrebna energija.
  • Grickajte grisine. U 100 grama slanih štapića ima samo 6 g masti, a u čipsu oko 35 grama.

Saveti za kuvanje

  • U tiganju od teflona meso možete da pržite bez masnoće. Da ne bi postalo tvrdo, belom mesu dodajte malo belog, a crvenom malo crnog vina.
  • Pecite meso na roštilju. Na taj način iscureće sva masnoća iz mesa
  • Umesto pavlake, za guste sosove koristite surutku. Dodajte je na kraju i nemojte više kuvati sos, jer mogu da se naprave grudvice.

 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!