Četvrto izdanje međunarodnog festivala klasične muzike „Rosi fest 2021“ održaće se od 24. januara do 2. februara 2021. godine u Beogradu, u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije u cilju suzbijanja pandemije Covid-19.

U skladu sa Covid19 merama, predlažemo vam da festivali i druge priredbe pratite ONLINE

Rosi fest 2021

24. januar
Narodno pozorište, scena Raša Plaović
19.00 Opera: Bastijen i Bastijena, V.A. Mocart

26. januar
Online događaj
19.00 Predavanje prof. Ane Stefanović
Psalm 137 u baroknim muzičkim interpretacijama

27, 28, 29. januar
YouTube premijera
19.00 Koncert: Portreti i sećanja
Jonathan Domingo (Filipini), Rose Hall (Velika Britanija), Evgeniya Kozhevnikova (Rusija), Adrian Mocanu (Ukrajna),Tamara Knežević (Srbija), Lazar Đorđević (Srbija), Brahu Bdil (Izrael)

30-31. januar
Kolarčev narodni univerzitet – prostorije Rosi festa
17.00-20.00 Majstorski kurs solo pevanja sa Olgom Makarinom

02. februar
Narodno pozorište, velika scena
19.00 Opera: Karmen, jedna tragedija, Ž. Bize

Jedan od najvažnijih ciljeva ovogodišnjeg ROSI FEST-a je skretanje pažnje, na značaj muzike u obrazovanju mladih i razvijanju njihovih kreativnih potencijala.

Ovogodišnji fest će biti otvoren predstavom za decu “Bastijen i Bastijen” na sceni Raše Pavlović u nedelju 24.01. Za svu decu koja budu na predstavi, spremljeni su pokloni iznenadjenja od prijatelja festivala, po završetku prestave.

Ove godine na završnoj večeri festivala, biće izvedena opera „Karmen, jedna tragedija“ (02.02.) na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u režiji Ane Grigorović i pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, direktora festivala.

Za sve zainteresovane, mlade solo pevače, čuvena operska diva Olga Makerino, održaće online dvodnevni majstorski kurs, koji će se odvijati u prostorijaam ROSI FESTA na Kolarčevom Narodnom univerzitetu, u saradnji sa korepetitorom beogradske opere Srđanom Jarakovićem.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, a broj karata je ograničen u skladu sa merama za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Više informacija o programu i učesnicima, pogledajte na sajtu: www.rossifest.org