Laki i ukusni mafini idealna su poslastica za tople dane. Sladite se njima posle večere, ujutru ih poslužite ukućanima za doručak, a ako preteknu, ponesite ih na posao za užinu
ČOKO LEŠNIK
POTREBNO JE: 100 g margarina, 200 g šećera, kesica burbon vanilin šećera, 2 jajeta, 50 g istopljene crne čokolade, 200 ml mleka, 100 g brašna, 100 g kakaoa, 50 g pudinga od čokolade, pola praška za pecivo, kašičica sode bikarbone, 2 kašičice cimeta, 70 g seckanih lešnika
PRIPREMA
Penasto umutite margarin sa šećerom i vanilin šećerom. U to dodajte jedno jaje, pa kad njega umešate, dodajte i drugo. U masu sipajte istopljenu čokoladu, a onda naizmenično dodajte kakao, mleko i puding u prahu uz stalno mućenje. Na kraju dodajte prethodno pomešane prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet. U pleh za mafine stavite papirne korpice i napunite ih pripremljenom masom do trećine visine. Pospite seckanim lešnicima i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Blic-Žena