Friday, July 19, 2024
HomeBlueFashion & StylePoklon 101 ruža – Vrednost i značenje koje doseže unazad 101 godinu

Poklon 101 ruža – Vrednost i značenje koje doseže unazad 101 godinu

Simbolika je ključ neverbalne komunikacije. Svaki gest, poklon i objekat ima određeno, a neki imaju i posebno značenje. 101 ruža nikada neće biti deo klišea – zapitajte se samo; da li iko ostaje ravnodušan prema cvetu…

Cveće, a posebno ruža zadire duboko svojom simbolikom, porukom, a posebno izgledom i mirisom. Istorija nas je naučila da kada je reč o komunikaciji sa ženama, jedini i pravi izbor je cvet. S toga, ruža nam se ponudila svojim čarobnim karakterom. Jednako lepa i opasna, mirisna i zatvorena, izazovna pak grupa, a sve u svemu zavodljiva. Definitivno je Bog umešao prste kada je pravio savršen cvet.

Ruže su posebna vrsta cveća, koja ima visoku značajnu vrednost. U pitanju je cveće koje ne možete da uberete na putu do kuće i njihov kvalitet je daleko veći u odnosu na neku drugu vrstu cveća. Ovo ćete primetiti u samom trajanju buketa u vazi, jer ne vene tako brzo i lako kao na primer lale. Zato je važno da znate gde i kod koga kupujete – Posetite sajt Provansa Dekor za najbolji izbor.

Ruže se izdvajaju od ostalih vrsta cveća zbog svoje elegancije, raskošnosti i lepote. Zbog njihovog jedinstvenog i prepoznatljivog mirisa, često se koriste u kozmetici. Pored parfema i krema, u kojima se koriste dugi niz godina, žene su počele da koriste ružinu vodicu za negu i sjaj lica.

Popularne su i zbog različitih boja i oblika u kojima se javljaju. Možete da ih izaberete u skladu sa vašom omiljenom bojom, da pravite razne kombinacije buketa a pored toga, postoje i dvobojne i trobojne ruže. Ruža crvene boje simboliše ljubav i romansu, žuta boja pokazuje prijateljstvo i radost, roze zahvalnost i uvažavanje dok kupovinom narandžastih ruža, pokazaćete želju i strast.

Napokon, dolazimo do zaključka da prava ruža predstavlja univerzalni deo poklon obavijen velom istorije, simbolike, posebnog značenja i poruke. Vremenom, poklon kao 101 ruža mi kao društvo, sveli smo na poseban broj koji zaista nosi određene tipove značenja.

101 ružu biraju oni koji žele da iskažu duboku ljubav i naklonost. Buket od 101 crvene ruže predstavlja simbol želje i izraz strastvene privlačnosti. „Ti si moja jedina ljubav!“ je njeno najočiglednije i najpoznatije značenje.

Značenje buketa – 101 crvena ruža

Poklanjanje cveća se uglavnom koristi za slanje skrivenih poruka. Simbolizuje romantiku, ljubav, strast, brak ali isto tako i plodnost. Sve ono što ne smete da izgovorite, reći ćete upravo ovim buketom.
Zanimljivo je da je značenje buketa 101 ruža drugačije za bračne i nevenčane parove. Kod bračnih parova, buket crvenih ruža predstavlja sreću u braku i iskaz odanosti i velike ljubavi. Dok kod mladih parova, pokazuje strast i snažnu želju za uspešan početak i novu ljubavnu romansu.

Ruža je danas najpopularniji cvet za iskazivanje ljubavi. U svetu postoji više od 2500 sorti, a svakodnevno se uzgajaju nove. Upravo zahvaljujući širokom spektru sorti i boja, i zbog toga što se uzgajaju u svim delovima sveta, ruže su dostupne preko cele godine.

Bele ruže poklonićete nekome ko u vama budi nežna osećanja, roze osobi prema kojoj osećate zahvalnost, ljubičaste onome ko u vama izaziva poštovanje, a kada poželite da prenesete sreću ili veselo raspoloženje narandžaste ruže biće dobar izbor.

Izborom 101 ruže nikako ne možete pogrešiti u nameri. Kada se uporedi sa ostalim darovima znajte da je van konkurencije, odnosno mnogo iznad ostalih poklona, što im dodatno diže cenu. Odličan je izbor i kao poklon iznenađenja, ali i izvinjenja. Sigurno će izmamiti osmeh i sve će vam biti oprošteno. Osim što će ulepšati dan, ulepšaće i osvežiti prostor u kome ruže budu stajale. Zato ne treba da čudi što buket od 101 ruže nazivamo kraljicom poklona, a to, priznaćete, i mora da košta.

Ukoliko ste već počeli da birate savršen poklon, posetite stranicu Provansa Dekor i izaberite najbolju opciju,

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!