Thursday, July 18, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaHijaluronska kiselina - Šta je to i koja količina je potrebna koži?

Hijaluronska kiselina – Šta je to i koja količina je potrebna koži?

Nega kože podrazumeva unos vode, dobar izbor hrane, ali i hidrataciju putem preparata. Zato je bitna hijaluronska kiselina koja ako je budemo redovno koristili sigurno će odložiti starenje kože.

Po definiciji hijaluronska kiselina je molekul -polisaharid koji se već nalazi u našem telu, ima sposobnost da za sebe vezuje molekule vode i na taj način obezbeđuje potrebnu vlažnost koži. Doktor Joseph Hkeik iz All Saints klinike u Sidneju još slikovitije objašnjava ovu kiselinu: “Ono što telo napravi za kožu, takođe i iskoristi za 7 dana. Zato je treba hidrirati i… hidrirati”

Hijaluronska kiselina se nalazi u unutrašnjosti oka, zglobova i važan je produkt za zadržavanje vode u našem organizmu. Međutim, kako telo stari, proizvodnja ovog anti-age sredstva opada, a koža postaje smežurana sa borama i dehidrirana. Potreban je dodatni spoljni unos da bi se smanjila vidljivost bora i popravio tonus kože.
Proizvodi koji sadrže ovu kiselinu osvežavaju kožu, hidriraju je i daju joj ekstra sjaj. Kada je koža dovoljno hidrirana, sigurno se usporava proces starenja i unapređuje se elastičnost. Baš ono sto nam treba! Unosite je u obliku krema i seruma, a ako ste pristalica možete i putem injekcija u proverenim klinikama.
Bitna stvar ove kiseline je ta što je bezbedna i kako kaže dr Hkeik: “Ako se koristi u čistom obliku, nema negativnih reakcija. Zaista u toku mog dosadašnjeg rada, nisu mi poznate alergijske reakcije.”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!