Laki i ukusni mafini idealna su poslastica za tople dane. Sladite se njima posle večere, ujutru ih poslužite ukućanima za doručak, a ako preteknu, ponesite ih na posao za užinu.
TUTI-FRUTI
POTREBNO JE: 150 g suvog voća, 300 g brašna, 100 g šećera, kesica praška za pecivo, malo soli, 1 jaje, 250 ml mleka, 125 g maslaca, sok od pola limuna, šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA
U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. U omekšali maslac dodajte jaje i mleko, pa mikserom penasto umutite. Dodajte suve sastojke i suvo voće koje ste prethodno usitnili nožem ili u blenderu. Kompaktnu masu kašikom sipajte u podmazane kalupe za mafine i stavite da se peku oko pola sata na 180 stepeni. Gotove mafine poprskajte sokom od limuna i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Blic-Žena