Laki i ukusni mafini idealna su poslastica za tople dane. Sladite se njima posle večere, ujutru ih poslužite ukućanima za doručak, a ako preteknu, ponesite ih na posao za užinu.
ORANŽ MAFIN
POTREBNO JE: 1 pomorandža, 200 ml oranž đus, 1 jaje, 125 g maslaca, 150 g brašna, kašičica praška za pecivo, kašičica sode bikarbone, malo soli, 80 g šećera, kesica šlaga, narendana kora pomorandže
PRIPREMA
Opranu pomorandžu isecite na komade, izvadite koštice i izblendajte zajedno sa đusom. U to umešajte jaje i maslac, a zatim i prosejano brašno sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, solju i šećerom. Masu sipajte u korpice za mafine i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Ohlađene mafine ukrasite šlagom i korom pomorandže.
Izvor: Blic-Žena