Iako za većinu voćkica nije sezona, možete ga nabaviti u zamrznutim pakovanjima pa izaberite nekih od naših predloga. Mesite i uživajte.
TUTI FRUTI TORTA
POTREBNO JE
- ZA KORE : 16 belanaca, 350 g šećera, 200 g seckanih oraha, 100 g prezle, 1 kašika brašna
- ZA KREM: 2 l slatke pavlake, 50 g želatina, 400 g šećera u prahu, seckano voće po izboru (ananas, breskva, malina, jagoda, kivi, banana)
PRIPREMA
Umutite sneg od belanaca i šećera, pa u umućenu smesu dodajte orahe, prezle i brašno. Od dobijene smese ispecite četiri kore, a svaku pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Želatin rastopite na šporetu sa malo vode. Umutite pavlaku sa šećerom i uz lagano mešanje dodajte otopljeni želatin. Filujte kore pavlakom, a preko nje slažite komade voća. Nafilovanu tortu završite šlagom i dekorišite svežim voćem.
Izvor: Blic-Žena