Iako za većinu voćkica nije sezona, možete ga nabaviti u zamrznutim pakovanjima pa izaberite nekih od naših predloga. Mesite i uživajte.
ŠVARCVALD TORTA
POTREBNO JE
- ZA KORU: 150 g putera,150 g šećera, 4 jajeta, 100 g čokolade, 50 g mlevenih badema, kašika prezli, 50 g brašna, prašak za pecivo
- ZA FIL: 1 kg višanja, 200 g šećera, 600 ml slatke pavlake, 200 ml likera od višanja, 2 kašike želatina
PRIPREMA
Puter i šećer penasto umutite, dodajte jedno po jedno žumance, a potom i rendanu čokoladu, bademe, prezle i brašno pomešano s praškom za pecivo. Na kraju umešajte čvrst sneg od belanaca. Masu pecite u podmazanom kalupu oko 40 minuta na 180 stepeni. Ohlađeni biskvit podelite na tri kore. Višnje skuvajte sa malo vode i šećera, procedite ih, dodajte liker, a slatku pavlaku umutite sa rastopljenim želatinom. Svaku koru premažite umućenom pavlakom, a preko stavite sloj višanja. Ostatkom pavlake premažite celu tortu, ukrasite je višnjama i rendanom čokoladom.
Izvor: Blic-Žena