Ako u kući imate gotove korpice koje možete da kupite na svakoj pijaci, uvek ćete moći da iznenadnim gostima za tili čas pripremite slatku gozbu. Mi vam preporučujemo tri oprobana recepta, a kombinacije filova kojima ćete napuniti korpice su neograničene. Vi ćete se već snaći sa onim što se u kući zatekne.
VOĆE U VANILI
PPOTREBNO JE
1 breskva iz kompota, 3 kivija, 2 jabuke, žuti šećer, cimet, 300 ml mleka, puding od vanile, 20 g maslaca
PRIPREMA
Voće isecite na jako tanke listiće, rasporedite u pleh obložen pek-papirom i pospite cimetom i žutim šećerom. Stavite pleh na desetak minuta u vrelu rernu ili ispod grila samo da se šećer malo otopi. Prohladite i u svaku korpicu stavite po kašičicu pomešanog pečenog voća, a malo ostavite i za ukrašavanje. Skuvajte puding u mleku, ako je potrebno dodajte šećer, pa skinite s vatre i dodajte maslac. Mešajte dok se maslac ne otopi, pa ostavite da se puding ohladi uz povremeno mešanje. Korpice napunite pudingom od vanile i ukrasite pečenim voćem ili kriškicama svežeg voća.
Izvor: Blic