Lagane paste spremaju se zaista brzo, pa ih od srca preporučujemo. Ako svojoj omiljenoj testenini dodate malo povrća i preliv po želji, eto vama ručka ili večere bez mnogo muke.
MEKSIČKA PASTA
POTREBNO JE: 500 g zelene testenine, 2 veće šargarepe, 300 g korena celera, manja konzerva kukuruza šećerca, parče gorgonzole, 2 dl kisele pavlake, 1 dl mleka, 5 čenova belog luka, suvi biljni začin, maslinovo ulje, peršun, čili
PRIPREMA
Šargarepu i celer očistite i narendajte, pa s kukuruzom iz konzerve dinstajte na maslinovom ulju desetak minuta. Dodajte zgnječeni beli luk i peršun, začinite suvim biljnim začinom i čilijem. Dinstajte još pet minuta povremeno nalivajući mlekom, a onda dodajte komadiće gorgonzole. Kad se sir potpuno istopi, dodajte pavlaku. Prelijte kuvanu pastu i poslužite.
Izvor: Blic-Žena