Lagane paste spremaju se zaista brzo, pa ih od srca preporučujemo. Ako svojoj omiljenoj testenini dodate malo povrća i preliv po želji, eto vama ručka ili večere bez mnogo muke.
PESTO ĐENOVEZE
POTREBNO JE: 400 g špageta, 20 g maslaca
- ZA PESTO: 40 g svežeg bosiljka, 40 g pinjola, 50 g narendanog sira pekorino, 50 g narendanog parmezana, 4 čena belog luka, 100 ml maslinovog ulja, so
PRIPREMA
Špagete skuvajte u slanoj vodi i ocedite ih. Sačuvajte oko 100 mililitara vode u kojoj se kuvala testenina. U blender stavite krupno isečen bosiljak, pinjole, naribane sireve, očišćen beli luk i polovinu maslinovog ulja. Sve usitnite, a zatim dodajte preostalo ulje, so i još malo izmešajte. Pripremljeni pesto stavite u teglicu. U široj posudi istopite maslac, dodajte tri kašike pesta i promešajte da se sjedini s uljem. Dodajte skuvane špagete i malo vode u kojoj su se kuvale. Dobro izmešajte i zagrejte.
Izvor: Blic-Žena