Nema ništa prijatnije za stomak kada ga ugrejete toplim čorbama. Predlažemo 4 isprobana recepta.
VOJVOĐANSKA KISELA ČORBA
POTREBNO JE: 250 g svinjetine, veza zeleni za supu, glavica crnog luka, 100 ml ulja, 2 lista lovora, nekoliko grančica peršuna, nekoliko grančica celera, jaje, 30 ml pavlake, sok od pola limuna, kašika brašna, kašičica začinske paprike, kašika paradajz pelata
PRIPREMA
Luk sitno iseckajte i dinstajte na ulju. Povrće očistite, sitno ga iseckajte i dodajte luku. Meso iseckano na komadiće dodajte povrću i sve dinstajte dvadesetak minuta. Nalijte vodom, pa kad čorba provri, posolite i pobiberite, dodajte listove lovora, seckano celerovo i peršunovo lišće i kuvajte na tihoj vatri, dok meso potpuno ne omekša. Ulje zagrejte, dodajte brašno, dobro upržite, umešajte začnisku crvenu papriku i paradajz pelat, pa sipajte u čorbu. Na kraju je zakiselite limunovim sokom i pavlakom u koju ste pre toga umutili jaje.
Izvor: Blic-Žena