Verujemo da do sada niste imali priliku da probate slatke zalogaje koje vam predlažemo. Zato će vam pripremanje slave biti zanimljivije, a gostima ćete pričiniti pravo zadovoljstvo.
Karamel štangle
POTREBNO JE
- ZA KORE: 150 g masti, 2 cela jajeta, 200 g šećera, 500 g brašna, malo soda bikarbone, 50 ml mleka
- ZA FIL: 500 g šećera, 1 l mleka, 150 g brašna, 3 štangle čokolade, 250 g maslaca
- ZA GLAZURU: 200 g čokolade, kašika ulja, kašika mleka
PRIPREMA
Od brašna, masti, šećera i jaja umesite glatko testo. Podelite ga na šest delova, razvijte tanke kore i pecite ih na izvrnutom plehu. Šećer stavite da se karamelizuje, pa kada se sav šećer istopi, dodajte polovinu mleka i prokuvajte. U drugom sudu pomešajte mleko i brašno i dodajte u karamel mleko. Na kraju dodajte narendanu čokoladu i umućen maslac. Filujte kore, a poslednju prelijte glazurom od čokolade.
Izvor: Blic – Žena