Friday, November 22, 2024
HomeGreenBaklava

Baklava

POTREBNO JE: pakovanje tankih kora

  • Za fil: 200 g mlevenih badema, 200 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, 2 kesice vanilin šećera, 150 ml ulja
  • Za sirup: 500 g šećera, 2 kašike meda, 1 limun, 300 ml vode

PRIPREMA
Pomešajte bademe i orahe s vanilin šećerom, dodajte oprano suvo grožđe i promešajte. U pleh ređajte po dve kore, poprskajte ih uljem i pospite pripremljenim filom. Završite korama, pa izrežite pitu oštrim nožem na trouglove jednake veličine. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok baklava ne poprimi zlatnožutu boju. Šećer, med i limun nasečen na kolutove kuvajte s vodom da dobijete gušći sirup. Toplim sirupom zalijte pečenu baklave i ostavite preko noći da upije sok, pa je poslužite sutradan.
 
Izvor: Blic – Žena
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja