Poznati smo kao gurmani i nije čudo što se teško odričemo mesa. Ipak, u ova krizna vremena i s malo mesa može da se pripremi ukusan i bogat ručak.
ĐUVEČ
POTREBNO JE: 300 g pilećeg belog mesa, 2 tikvice, 2 crvene paprike, šaka šampinjona, 4 čena belog luka, so, mirođija, pola limuna
PRIPREMA
Pileće meso isecite na kocke, blago ih posolite i na vrelom teflonskom tiganju ispecite samo da se sa svih strana uhvati korica. Tikvice, papriku i pečurke očistite, isecite tikvice na kolutove, a pečurke na listiće, sve posolite, pa na teflonu kratko ispecite da povrće dobije boju. U manji pleh složite povrće i preko stavite komade belog mesa, a potom rasporedite filete paprika. Neoljuštene čenove belog luka zgnječite, te i njih ubacite. Prelijte s vrlo malo vode i pospite seckanom mirođijom. Pecite deset minuta na 220 stepeni. Vreo đuveč poprskajte limunovim sokom.
Izvor: Blic-Žena