Poznati smo kao gurmani i nije čudo što se teško odričemo mesa. Ipak, u ova krizna vremena i s malo mesa može da se pripremi ukusan i bogat ručak.
MUĆKALICA
POTREBNO JE: 300 g svinjskog mesa, 5–6 žutih, crvenih i zelenih paprika, 2 glavice crnog luka, 3 paradajza, 2 krompira, malo ljute paprike, ulje, peršun, so, senf
PRIPREMA
Svinjsko meso isecite na manje kocke, posolite i uvaljajte u senf. Propržitega na ulju, a zatim dodajte iseckani crni luk i dinstajte na umerenoj vatri uz povremeno mešanje.Kad luk omekša, ubacitepaprike nasečene na kocke i nastavite s dinstanjem. Oljušteni paradajzočistite od smenki i iseckajte, pa sastavite s mesom, kao i krompirisečen na kocke. Ostavite da se sve krčka, uz povremeno dolivanje vode. Kad meso i povrće omekšaju, posolite, umešajte seckanu ljutu papriku i seckani peršun.
Izvor: Blic-Žena