Poznati smo kao gurmani i nije čudo što se teško odričemo mesa. Ipak, u ova krizna vremena i s malo mesa može da se pripremi ukusan i bogat ručak.
PAPAZJANIJA
POTREBNO JE: 300 g belog ćurećeg mesa, 200 g pirinča, glavica crnog luka, 150 g šampinjona, 2 zelene paprike, 1 tikvica, 1 šargarepa, malo zelene boranije, ulje, 2 kocke za supu, veza peršuna, 2 kašike soja sosa, kašičica kapra, 100 g narendanog kačkavalja, so, biber
PRIPREMA
Meso isecite na kocke i pržite na zagrejanom ulju da blago porumeni sa svih strana. Izvadite ga i ostavite da stoji na toplom. Na istoj masnoći propržite seckani crni luk, pa ubacite listiće pečuraka, kolutove šargarepe, nasečenu papriku, kolutove tikvica i boraniju. Povrće izvadite kad malo omekša, a na istoj masnoći propržite pirinač. Vratite meso i povrće, dodajte još kapra i sipajte pola litra vruće vode. Udrobite kocku za supu, posolite i pobiberite. Dinstajte na umerenoj vatri da meso i povrće omekšaju. Služite toplo uz narendani kačkavalj i soja sos.
Izvor: Blic-Žena