Poznati smo kao gurmani i nije čudo što se teško odričemo mesa. Ipak, u ova krizna vremena i s malo mesa može da se pripremi ukusan i bogat ručak.
LJUTO POVRĆE
POTREBNO JE: 300 g belog pilećeg mesa, glavica crnog luka, 1 tikvica, 1/2 glavice karfiola, 1/2 glavice brokolija, 2 krompira ZA PRELIV 2 jajeta, 200 ml mleka, 1/2 čaše pavlake, 200 g narendanog kačkavalja, ulje, so, biber, čili
PRIPREMA
Seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju, pa ubacite belo meso isečeno na kocke. Kad ispari voda koju je otpustilo meso, dodajte klutove tikvice,kocke krompira, cvetove karfiola i brokolija. Sve posolite, pobiberite i pospite čilijem. Dinstajte pet minuta da povrće malo omekša, pa preručite u podmazan vatroslani sud. Prelijte smesom od jaja, mleka i pavlake koju ste posolili, pobiberili i umešali malo čilija. Na kraju pospite narendanim kačkavaljem. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Blic-Žena