POTREBNO JE: 500 g govedine, so, biber, čen belog luka, 2 šargarepe, glavica crnog luka, 2 cvekle, pola kelja, 4 paradajza, 3 krompira, 40 g maslaca ili margarina, sirće, malo seckanog peršuna, 250 g pavlake
PRIPREMA
Govedinu operite, isecite na kocke, pa stavite u prikladnu posudu sa litar i po vode, malo soli, bibera i i zdrobljenog belog luka. Kuvajte oko pola sata. U međuvremenu na tiganju ispržite luk, šargarepu naseckanu na kocke, sitno seckani krompir, cveklu, oljušteni isečeni paradajz i narendani kupus. Sve to stavite u lonac i kuvajte na slaboj vatri. Začinite solju, biberom i sirćetom, pospite fino seckanim peršunom, a neposredno pre nego što čorbu iznesete na sto, prelijte je pavlakom.
Izvor: Blic-Žena