Postoji bezbroj izvanrednih recepata za testenine, ali smo vam mi izdvojili najzanimljivije. Dok pravite ova jela, bez straha možete da se prepustite sopstvenoj inspiraciji i tako nadogradite ponuđene recepte i ideje.
GRATINIRANA TESTENINA
POTREBNO JE: 250 g testenina, 2 kašike maslinovog ulja, iseckani crni luk, 2 konzerve paradajz pirea, 370 g mlevenog mesa, pola kašike soli, pola kašike majčine dušice, 300 g pasulja, 300 g brokolija, pola šolje kisele pavlake, pola šolje izrendanog parmezana
PRIPREMA
U loncu s posoljenom vodom skuvajte testeninu prema uputstvu na kesici, a zatim je procedite i stavite u veliki pleh. Crni luk ispržite na ulju, dodajte paradajz iz konzerve i prodinstajte. Gotovu smesu pomešajte s testom. U tiganj sipajte ostatak ulja, dodajte meso, posolite i začinite majčinom dušicom. Pržite uz stalno mešanje. Rernu zagrejte na 190 stepeni. U pleh s testeninom dodajte i pasulj, brokoli, meso i pavlaku, pospite parmezanom i pecite oko 20 minuta.
Izvor: Blic-Žena