Slatkiši sa puno kremaste čokolade – njima niko ne može da odoli. Izdvojili smo 4 proverena recepta iz knjige “Čokoladni snovi”, izdavačke kuće “Alnari”.
ČOKOLADNA SENDVIČ TORTA
POTREBNO JE: 125 g pšeničnog brašna, prašak za pecivo, 1/4 kašičice sode bikarbone, 45 g kakaoa, 170 g šećera, 125 ml slatke pavlake, 125 g omekšalog maslaca, 2 blago ulupana jajeta, 250 g kisele pavlake
ZA ČOKOLADNI PRELIV: 60 g izlomljene tamne čokolade, 30 g maslaca
PRIPREMA
Stavite brašno, sodu bikarbonu, kakao, maslac, šećer, jaja i kiselu pavlaku u veliku činiju i mutite dok se svi sastojci ne sjedine i smesa ne postane glatka. Sipajte masu u dva plitka podmazana kalupa za torte prečnika 20 cm i pecite 25–30 minuta na 180 stepeni. Spojte ohlađene kore umućenom slatkom pavlakom. Za preliv, stavite čokoladu i maslac u malu šerpu i zagrejte na blagoj vatri. Mešajte dok se potpuno ne istope. Ostavite preliv da se malo ohladi, a potom ga nanesite na tortu.
Izvor: Blic-Žena