POTREBNO JE: 300 g mlevenog mesa, 300 g krompira, 2 jajeta, malo sode bikarbone, veza peršuna, prezle, ulje, biber, so
- ZA SOS: 100 ml slatke pavlake za kuvanje, čen belog luka, veza peršuna, 100 ml majoneza
PRIPREMA
Za sos izmešajte pavlaku i majonez, pa ubacite sitno seckani beli luk. Sos ostavite da odstoji u frižideru. Oprani krompir obarite u ljusci i procedite. Kad se ohladi, oljuštite ga i narendajte. Pomešajte ga sa mlevenim mesom, pa dodajte jedno celo jaje i jedno žumance. Umešajte malo sode bikarbone i sitno seckani peršun, pa pobiberite i posolite. Od ujednačene smese pravite ćevapčiće i ostavite ih da stoje oko sat vremena u frižideru. Potom ih uvaljajte u umućeno belance, pa u prezle i pržite na vrelom ulju da porumene sa svih strana. Služite sa sosom i obarenim povrćem.
Izvor: Blic-Žena