4 jajeta + 150 g šećera + 4 kašike + brašna + pola praška za pecivo + 200 g čokolade za kuvanje + 200 g margarina
Fil: pola litre mleka za šlag + 300 g čokolade za kuvanje + 100 -150 ml vrućeg mleka
Odvojiti žumanca od belanaca. U žumanca dodati šećer i izmiksati. Čokoladu i mararin otopiti na pari, pa dodati imisksanoj smesi. Potom u smesu dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodati sneg od belanaca. Smesu ravnomerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180° oko 20 min. Vruć biskvit preliti sa 100-150 ml vrućeg mleka i ostaviti u tepsiji da se hladi.
Fil: čokoladu i mleko istopiti na pari i mešati oko 10 minuta. Preliti po hladnom biskvitu i ostaviti da malo odstoji. Kada se dovoljno ohladi, staviti u frižider da se stvrdne. Kolač iseći na manje kocke.
Prijatno!
Izvor: Joy