Friday, November 22, 2024
HomeGreenČokoladni rolat

Čokoladni rolat

POTREBNO JE
ZA KORU: 6 jaja, 6 kašika šećera, 3,5 kašika brašna, 1,5 kašika kakaoa
ZA FIL: 250 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 100 g čokolade, 2 jajeta, 100 g šećera
ZA GLAZURU: 150 g čokolade, 4,5 kašika ulja
PRIPREMA
Umutite sneg od belanaca, dodajte šećer, jedno po jedno žumance i dobro izmešajte. Brašno prosejte sa kakaom, pa umešajte pažljivo varjačom u smesu od jaja i šećera. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni. Pečen biskvit istresite na vlažnu kuhinjsku krpu i urolajte. Za fil umutite jaja i šećer. Činiju sa umućenim jajima stavite u posudu sa ključalom vodom, pa kuvajte fil na pari da se zgusne. Ostavite ga da se ohladi. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, sipajte rastopljenu čokoladu, dobro umutite, i sastavite sa prohlađenim kremom. Ohlađenu koru premažite pripremljenim filom i ponovo uvijte u rolat. Premažite rolate tankim slojem fila i ostavite u frižideru da se dobro rashlade ili ih stavite nakratko u zamrzivač. Na laganoj vatri istopite čokoladu s uljem, ali pazite da ne prokuva i lagano prelijte rashlađeni rolat. Poslužite kad se glazura stegne.
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja