Zašto da kupujete kečap, senf ili majonez kada možete da napravite domaći, koji će sigurno biti boljeg ukusa od onog iz prodavnice.
MAJONEZ
POTREBNO JE: 2 tvrda skuvana žumanceta, 1 sirovo žumance, 1 kašičica senfa, 1 šolja suncokretovog ulja, sok od limuna ili limuntus, so, biber
PRIPREMA
Pre početka pravljenja majoneza, jaja i ulje moraju stajati 2-3 sata na sobnoj temperaturi. U plastičnu činiju stavite senf, kuvana žumanca, sirovo žumance, so, biber, limuntus na vrh kašičice. Mešati stalno u istom smeru uz pomalo dodavanja ulja (kašiku po kašiku). Količina ulja nije obavezna, možete da stavite manje ili više od naznačenog. Ako se majonez servira kao prilog, možete dodati iseckane kisele krastavce, ukrasiti grančicom mirođije i slično.
Izvor: Blic-Žena