Najavili su vam se gosti i želite da ih iznenadite nekim nesvakidanjim jelom? Tu vam sa svojim idejama i fenomenalnim receptima u pomoć priskače Ljiljana Lazarević, vlasnica poslastičarnice i keteringa “Gala carstvo”.
FINE ROLNICE
POTREBNO JE
- ZA ROLAT: 4 svinjske šnicle od po 250 g, 4 kašike senfa, bosiljak, 4 šnite praške šunke, 50 ml crnog vina, 3 kašike maslinovog ulja
- ZA GARNIRUNG: 250 g maslaca, biber, čen belog luka, veza peršuna, ruzmarin, 150 g maslina bez koštica, 100 g kačkavalja, pola seckane crvene paprike
PRIPREMA
Šnicle malo istanjite tučkom za meso, te posolite i pobiberite. Svaku namažite senfom i stavite po šnitu praške šunke i tanko sečeni kačkavalj. Pospite ih bosiljkom, urolajte i pričvrstite čačkalicom. Pržite ih na zagrejanom ulju da porumene sa svih strana. Sipajte crno vino i kratko dinstajte da ispari alkohol. Pre služenja ih možete iseći na komadiće. Maslac, so i biber mutite da dobijete kremastu smesu. Umešajte seckani peršun, ruzmarin i seckane masline. Od smese oblikujte valjak i ostavite ga da se stegne u zamrzivaču. Rolnice poslužite uz kolutove pripremljenog maslaca.
Izvor: Blic – Žena