Friday, November 22, 2024
HomeGreenGrožđe se slaže i uz slana jela (2)

Grožđe se slaže i uz slana jela (2)

Grožđe je zdravo u bilo kom obliku da ga jedete, a mi smo izdvojili tri proverena recepta za slana jela sa ovim slasnim voćem.
KREMENADLE
POTREBNO JE: 4 krmenadle, ruzmarin, 3 čena belog luka, maslinovo ulje ZA SOS glavica crvenog luka, 2 kašike maslaca, ruzmarin, pola kocke za supu od govedine, 400 g grožđa s krupnim bobicama, malo belog vina, so, biber
PRIPREMA
Krmenadle premažite smesom od ruzmarina, seckanog belog luka i ulja, pa ostavite da odstoje. Najbolje je da tako prenoće. Za sos propržite seckani crveni luk na zagrejanom maslacu sa ruzmarinom. Kad luk omekša, dodajte prepolovljene i od semenki očišćene bobice i polovinu kocke za supu. Sipajte vino i pojačajte vatru da alkohol brže ispari. Posolite i pobiberite, pa skinite s ringle. Odstajale krmenadle propržite u tiganju da porumene s obe strane, a servirajte ih prelivene sosom od grožđa.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja