Većina žena na samo spominjanje reči “bora” postaje nervozna jer se priseti kako, nažalost, još uvek nije otkriven eliksir mladosti. Kako biste što duže zadržali ne samo zdravlje kože, već i mladolik izgled, možete započeti već večeras i to promenom sadržaja na vašem tanjiru.
Nutricionisti i naučnici koji se bave pitanjima zdravlja kože udružili su svoje snage i došli do zaključka kako će do manjeg boranja doći ukoliko povećate doze povrća,maslinovog ulja, orašastih plodova i pšeničnog hleba. Iz ishrane izbacite crveno meso, maslac i hranu obogaćenu šećerom.
Eksperti veruju da je hrana čiji bismo unos trebali povećati preplavljena antioksidansima, tim ćelijskim ratnicima koji se jednako hrabro i uspešno bore protiv starenja i bolesti. Posebna uspešnost u ratovanju protiv bora pripisuje se vitaminimaA, C i E, cinku i selenu. Oni biju boj sa slobodnim radikalima, neprijateljima brojjedan koji uništavaju zdravlje naše kože.
Izvor: Lepota i zdravlje