Glavobolja je bolest koja pogađa najveći deo populacije, barem u određenom periodu života. Može biti simptom različitih bolesti, može imati desetine uzroka a nekada ne mora postojati uzrok za glavobolju.
Prema procenama stručnjaka 10-15% populacije pati od čestih migrena. Najčešće su to žene, čak 40%. Glavobolju može uzrokovati mnogo toga. Od nedostatka sna do promene vremena a svaka osoba ima jedinstvene “okidače” za glavobolju. Istraživači su sada pronašli dokaz da hrana kao što su orasi, pasulj ili sir mogu biti uzrok teških i bolnih glavobolja za neke ljude, piše Wall Street Journail.

Ipak, predviđati kada će određena hrana izazvati glavobolju je problematično: „Hrana koja u danu kada je osoba malo spavala izazove jaku glavobolju ne mora uopšte da utiče na nastanak bola nekog drugog dana“ kažu lekari.
Interval između konzumiranja hrane koja predstavlja „okidač“ i početka glavobolje može biti 48 sati.
- Savet broj 1: kada vas zaboli glava popijte na iskap dve čaše vode sobne temperature
 - Savet broj 2: kada se probudite, pre kafe, popijte čašu vode. Pored toga što su šanse za glavobolju manje, takođe su manje i za šlog i infarkt koji se najčešće dešavaju u jutarnjim satima kada nam je krv prirodno gušća.
 
 
Izvor: B82










