Posni dani su pred nama, a mi vam predlažemo odmah nešto slatko. Verujemo da ćete uživati u isprobanim recepturama.
MEDENE KOCKE
POTREBNO JE:
- ZA KORU: 150 g margarina, 2 šolje vode, 2 šolje šećera, 3 šolje brašna, 3 kašike kakaoa, 2 kesice vanilin šećera, 2 kesice praška za pecivo, 2 kašike ruma
- ZA FIL: 500 ml sojinog mleka, 4 kašike skrobnog brašna, kašika šećera, 4 kašike meda, 250 g margarina
- ZA GLAZURU: 150 g posne čokolade, kašika meda, 80 g margarina
PRIPREMA
Umutite mikserom šećer s otopljenim margarinom i vodom, dodajte sve ostale sastojke za koru i sve dobro sjedinite. Sipajte u veći dobro podmazan pleh i na 180 stepeni ispecite tanku koru. Ohlađenu koru podelite na dva dela. Brašno razmutite u malo sojinog mleka, a preostalo mleko zagrevajte sa šećerom i medom. U poluzagrejano mleko sipajte razmućeno skrobno brašno i kuvajte fil dok se ne zgusne. Kada se ohladi, dodajte margarin penasto umućen sa vanilin šećerom. Nafilujte koru i preko stavite drugu koru. Kolač prelijte glazurom od čokolade i ukrasite po želji. Dobro ohlađen kolač isecite na kocke.
Izvor: Blic-Žena