Friday, November 22, 2024
HomeGreenKremasto i posno: 5 neodoljivih poslastica (2)

Kremasto i posno: 5 neodoljivih poslastica (2)

Posni dani su pred nama, a mi vam predlažemo odmah nešto slatko. Verujemo da ćete uživati u isprobanim recepturama.
MEDENE KOCKE
POTREBNO JE:

  • ZA KORU: 150 g margarina, 2 šolje vode, 2 šolje šećera, 3 šolje brašna, 3 kašike kakaoa, 2 kesice vanilin šećera, 2 kesice praška za pecivo, 2 kašike ruma
  • ZA FIL: 500 ml sojinog mleka, 4 kašike skrobnog brašna, kašika šećera, 4 kašike meda, 250 g margarina
  • ZA GLAZURU: 150 g posne čokolade, kašika meda, 80 g margarina

PRIPREMA
Umutite mikserom šećer s otopljenim margarinom i vodom, dodajte sve ostale sastojke za koru i sve dobro sjedinite. Sipajte u veći dobro podmazan pleh i na 180 stepeni ispecite tanku koru. Ohlađenu koru podelite na dva dela. Brašno razmutite u malo sojinog mleka, a preostalo mleko zagrevajte sa šećerom i medom. U poluzagrejano mleko sipajte razmućeno skrobno brašno i kuvajte fil dok se ne zgusne. Kada se ohladi, dodajte margarin penasto umućen sa vanilin šećerom. Nafilujte koru i preko stavite drugu koru. Kolač prelijte glazurom od čokolade i ukrasite po želji. Dobro ohlađen kolač isecite na kocke.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja