Posni dani su pred nama, a mi vam predlažemo odmah nešto slatko. Verujemo da ćete uživati u isprobanim recepturama.
VINSKE KOCKE
POTREBNO JE
- ZA KORE: 12 kašika šećera, 200 g margarina, 200 ml belog vina, 8 kašika mlevenih lešnika, 300 g brašna, prašak za pecivo
- ZA FIL: 900 ml sojinog mleka, 10 kašika kristal šećera, 3 kesice pudinga od vanile, malo arome vanile, 300 g margarina, 100 g posne čokolade
PRIPREMA
Sve sastojke za koru sjedinite s otopljenim margarinom, pa smesu podelite na dva dela i ispecite dve tanje kore. U sojinom mleku skuvajte puding, te ga, kad se ohladi, sjedinite s umućenim margarinom. Nafilujte koru, poklopite je drugom korom, a nju premažite preostalim filom. Ceo kolač obilno pospite rendanom čokoladom i stavite ga da odstoji u frižideru. Kada se ohladi i stegne, isecite ga na kocke.
Izvor: Blic-Žena