Isprobajte ukusne čorbe od povrća, one su odlična uvertira u svaki ručak, one će vas okrepiti i povratiti vam preko potrebnu snagu.
POTREBNO JE: 200 g pirea od bundeve, 700 g belog ćurećeg mesa, 50 g dimljene slanine, 400 g paradajz pelata iz konzerve, ulje, 2 glavice crnog luka, 2 kašičice sveže narendanog đumbira, so, biber, 2 kašike seckanog peršuna
PRIPREMA
Režnjeve slanine propržite na zagrejanom ulju i izvadite. Na istoj masnoći propržite sitno seckani crni luk i đumbir, pa izvadite. Na masnoću stavite ćuretinu narezanu na kocke i pržite dok blago ne porumeni. Vratite proprženi crni luk i đumbir, pa umešajte isečeni paradajz, pire do bundeve, so i biber. Sipajte litar vode i pokrijte sud. Kad čorba provri, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 40 minuta. Tokom kuvanja povremeno promešajte. U gotovu čorbu ubacite peršun i poslužite.
Izvor: Blic-Žena