Friday, November 22, 2024
HomeGreenMali trikovi pomoću kojih štedite u kuhinji

Mali trikovi pomoću kojih štedite u kuhinji

Postoji nekoliko zgodnih načina da uštediti novac za namirnice. Ostaci u kuhinji dobar su izvor. Jeste li pokušali da iskoristite koren luka i stari krompir? Pokušajte. Andy Whiteley, osnivač stranice Wake Up World, objašnjava kako praktično možete iskoristiti stare namirnice i odgajiti nove. Evo saveta za malu recesionu baštu.
CELER

  • Iskoristite celer, ali zadržite netaknut kraj korena koji ćete uroniti u čašu vode. Za sedam dana, koren će biti spreman za sadnju, a samo nekoliko nedelja posle toga, imaćete novu glavicu celera.

PRAZILUK

  • Stavite kraj korena u čašu vode i ostavite na suncu. Menjajte vodu svakih par dana, a praziluk će samo rasti.

ĐUMBIR

  • Pre nego što dopustite da zadnji komadić đumbira propadne, stavite ga u lončić sa zemljom pa će pustiti mladice i korenje. Važno je da ne bude izložen direktnim zracima sunca.

KROMPIR

  • Kada vidite da krompiru rastu oči, odnosno da klija, izrežite ga na komadiće na kojima su po dve klice. Neka se komadići suše dva dana, a zatim ih posadite i gledajte kako rastu.

BELI LUK

  • Uz jedan čen belog luka, možete dobiti celu biljku. Posaditi čen, s korenom prema dole. Kad krene da klija, režite ga da se biljka razvija u glavicu.

LUK

  • Ako sačuvate i posadite kraj korena luka, nećete ga više morati kupovati. Pokrijte kraj korena zemljom na prostoru koji dobija dovoljno sunčeve svetlosti.

 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja