Sastojci: 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 1/2 kg mlevenog junećeg mesa, braon pasulj iz konzerve ili neki crveni, 3 sveža paradajza (ili iz konzerve ako nemate svež), 3 veoma ljute papričice (može i kisele), 1 sveža crvena paprika, biber, začini, 2 krompira
Priprema
Na masti ispržiti luk i svežu papriku, kad postane staklasto dodati mleveno meso i sitno seckan beli luk. Nastaviti dinstanje i dodati pasulj, na kocke sečen paradajz, ljutu papričicu, biber i začine.
Naliti malo toplom vodom ili još bolje goveđim bujonom (ovo jelo se u Meksiku služi malo ređe, odnosno jede se kašikom).
Na kraju dodati, uz blago mešanje, na kockice isečen i skuvan krompir.
Služi se isključivo sa kukuruznim hlebom, tortiljama, ražanim hlebom.
Izvor: B92