Spremite palačinke i napunite ih originalnim slatkim i slanim filovima sa mladim sirom. Gastronomsko uživanje biće potpuno.
PALAČINKE SA PEČURKAMA I SUSAMOM
POTREBNO JE
- ZA PALAČINKE : 3 jajeta, 250 g brašna, 500 ml mleka, 2 kašike ulja, na vrh noža soli, 250 ml gazirane mineralne vode
- ZA FIL : 400 g mladog sira, 200 g šampinjona, svež peršun, 70 g prženog susama, so, biber, ulje
PRIPREMA
Sjedinite sve navedene sastojke za testo i dobro ih umutite tako da nema grudvica. Ostavite smesu da odstoji barem pola sata, pa ispecite palačinke. Od ove smese dobićete oko 25 komada. Na suvom tiganju propržite susam, pomešajte ga s izgnječenim mladim sirom i seckanim listovima peršuna. Šampinjone isecite na
listiće, propržite ih, posolite i pobiberite. Sjedinite sir i pečurke, pa na sredinu svake palačinke stavite kašiku nadeva. Palačinke skupite kao zavežljaj i uvežite grančicom peršuna ili vlašcem.
Izvor: Blic-Žena