Kad jesen stigne grožđe se uvek nađe na našim trpezama, ali retko koja domaćića koristi ove slatke bobice za pripremanje poslastica. Evo nekoliko ideja za ukusne deserte.
KORPICE S GROŽĐEM
POTREBNO JE
- ZA KORE: 300 g brašna, 1 jaje, 100 g maslaca, 100 g šećera, pola kašičice praksa za pecivo, mleka po potrebi
- ZA FIL: puding od vanile, 250 g grožđa, 2 kesice želatina
PRIPREMA
Penasto umutite jaje i maslac, pa dodajte šećer, brašno i prašak za pecivo. Ukoliko je testo previše tvrdo, sipajte malo mleka. Testom obložite podmazane kalupe za korpice. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.Ohlađene korpice napunite pudingom od vanile, a preko poređajte bobice grožđa. Želatin rastvorite u malo vrele vode i njime prelijte svaku korpicu s grožđem.
Izvor: Blic-Žena