1 crni luk + 2-3 šargarepe + 2-3 krompira + 1-2 tikvice + 1 kocka za supu (goveđa ili juneća) + 1 pavlaka + so + biber + začin (po želji) + peršun ili bosiljak
Luk izdinstati, krompir iseći na kocke, a šargarepu izrendati. U posebnu šerpu skuvati bujon. Tikvice iseći na kocke, malo posoliti i ostaviti da se ocede.
Kada je luk gotov, dodati krompir, šargarepu i još malo dinstati, uz povremeno mešanje. Zatim sipati bujon i kuvati dok krompir ne omekša. Tikvice dodati tek kad je krompir skuvan, pa onda kuvati još 15 minuta na laganoj vatri. Čorbu procediti, a u blenderu izmiksati povrće i vratiti ga u šerpu, na laganu vatru.
U posebnu činiju, kutlačom odvojiti malo čorbe i dodati 2-3 kašike pavlake. Masu sjediniti i vratiti je u čorbu. Pre služenja dodati svež peršun ili bosiljak.
Izvor: Joy