Od ovog zdravog povrća možete da skuvate, umesite ili ipečete veliki broj slasnih i mirisnih jela. Izdvojili smo nekoliko recepata koji će vas oduševiti ukusom i mirisom.
LAZANJE SA BUNDEVOM

PRIPREMA
Crni i beli luk, paradajz i bundevu isecite na što sitnije kocke.
Na zagrejanom ulju propržite usitnjene sastojke, pa nalijte polovinom bujona od kocke za supu i dinstajte na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja masu posolite i pobiberite. Za bešamel sos zagrejte puter, umešajte brašno, malo ga propržite, pa nalijte mlekom neprestano mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte 10 minuta, pa posolite i pobiberite po ukusu. Podmažite pleh uljem i naizmenično ređajte lazanje, bešamel sos i pripremljeno povrće. Završite lazanjama, prelijte ostatkom supe i bešamel sosa, te obilno pospite narendanim kačkavaljem.
Pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Blic-Žena










