Kraj leta je pravo vreme da uživate u paprikama. Pecite ih, seckajte, krčkajte i pohujte. Kombinujte s čim god želite, a sav trud će se isplatiti bogatim ukusima.
PUNJENE PAPRIKE
POTREBNO JE
4 babure, za fil: 250 g mlevene junetine, 100 g pirinča, 60 g fete, glavica crnog luka, sok od limuna, prstohvat mirođije, so, biber, 100 ml maslinovog ulja
PRIPREMA
U mlevenu junetinu umešajte opran i oceđen pirinač, narendanu fetu, narendani crni luk, malo limunovog soka i malo sveže mirođije. Dobro promešajte, posolite i pobiberite po ukusu, prelijte maslinovim uljem i još jednom promešajte. Babure operite, odsecite im vrhove s peteljkama, izdubite i napunite pripremljenim filom. Poređajte ih uspravno u dublji sud, poklopite odsečenim gornjim delom, nalijte dopola vodom i uljem i kuvajte na laganoj vatri 30-40 minuta.
Izvor: Blic