Kraj leta je pravo vreme da uživate u paprikama. Pecite ih, seckajte, krčkajte i pohujte. Kombinujte s čim god želite, a sav trud će se isplatiti bogatim ukusima.
GRČKA MUSAKA
POTREBNO JE
4 crvene paprike, 6 manjih plavih patlidžana, 2 kašike paradajz soka, 100 g masnijeg belog sira, 100 g prezli, 50 ml maslinovo ulje, 100 g belog dela praziluka, čen belog luka, 2 jajeta, 200 ml mleka, 200 ml jogurta, bosiljak, origano, mlevena začinska paprika.
PRIPREMA
Plave patlidžane operite, isecite ih na kockice i posolite, pa ostavite da puste gorčinu. Paprike ispecite na plotni, ostavite da se malo potpare, pa ih oljuštite i očistite od semenki. U zemljani sud stavite malo ulja i dno prekrijte seckanim pečenim paprikama. Na maslinovom ulju propržite iseckan praziluk, dodajte bosiljak i iseckan beli luk, a na kraju oceđen patlidžan. Kada se sve uprži, stavite masu preko paprika. Preko patlidžana izmrvite sir, pa pospite paradajz sokom i prezlama. Zalijte mešavinom jaja, mleka i jogurta i pecite na 250 stepeni dok ne porumeni.
Izvor: Blic