Friday, November 22, 2024
HomeGreenPileći kari

Pileći kari

POTREBNO JE: 1 pile, zelen za supu, so, 50 g maslaca, 50 g brašna, 2 kašičice karija, malo limunovog soka, 3 ploške ananasa, 125 g pavlake
PRIPREMA
Pile skuvajte u blago posoljenoj vodi u koju ste stavili zelen kao za supu. Kad se skuva, izvadite ga iz supe, razrežite i supu procedite. Od maslaca i brašna napravite svetlu zapršku, dolijte manje od pola litra pileće supe i ostavite deset minuta da vri. Umaku dodajte so, kari i limunov sok. Ananas isecite, pa ga sa piletinom stavite u umak i promešajte. Pileći kari servirajte s pirinčem.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja