Malo mlevenog keksa, neko sezonsko voće, bogat čokoladni ili beli krem, i eto finog kolača za najviše 40 minuta.
PLAZMA TORTA
POTREBNO JE
ZA KORU: 250 g „plazme mlevene“, 100 g maslaca, 2 kašike kakaoa, 50 ml gaziranog soka od pomorandže, kesica vanilin šećera
ZA PRVI FIL: 250 ml mleka, 100 g šećera, kesica pudinga od čokolade, 125 g maslaca, 20 ml likera od badema
ZA DRUGI FIL: 300 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu
ZA PRELIV: kesica preliva za torte, 40 g šećera, 250 ml vode
PRIPREMA
Mleveni keks, rastopljeni, prohlađeni maslac, kakao i sok dobro izmešajte. Smesom obložite dno podmazanog kalupa. Mleko i šećer stavite da se kuvaju, a prah za puding razmutite sa nekoliko kašika hladnog mleka. Kad mleko počne da vri, skinite ga sa vatre i sastavite sa prahom za puding, pa vratite na vatru da se puding zgusne. U prohlađeni puding dodajte liker i umućeni maslac, pa fil rasporedite po kori. Dobro umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i stavite preko prvog fila. Sadržaj kesice za preliv pomešajte sa šećerom i tri kašike vode. Kad provri preostala voda, skinite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu. Ponovo stavite na vatru i mešajte dok ne proključa. Preliv hladite nekoliko minuta uz stalno mešanje i njime prelijte tortu.
Izvor: Blic-Žena